opavia.png

NOVÁ OPAVIA

Opava, Moravskoslezský kraj 

Realizace závodu na výrobu cukrovinek v Opavě proběhla ve dvou etapách a to mezi lety 1994 až 1998 a 2013 až 2015. Po realizaci první etapy závod Opavia s kapacitou výroby 57 tisíc tun cukrovinek (oplatek, sušenek a čokoládových výrobků) ročně zaměstnával přes 1300 zaměstnanců na pozemku o rozloze přes 7 hektarů. V druhé etapě se projekt závodu rozšířil na kapacitu výroby cukrovinek v objemu až 230 tisíc tun ročně. Rozšíření závodu tak poskytlo cca 750 nových pracovních míst. LOXIA zde splnila kompletní misi generálního projektanta a architekta od urbanistické studie až po realizaci výrobního závodu.

HRUBÁ PODLAŽNÍ PLOCHA

I.etapa 27 500 m2
II.etapa 35 500 m2

REALIZACE

1994 – 1998,
2013 - 2015

INVESTOR

Danone čokoládovny a.s.
Mondelez CR Biscuit Production, s.r.o.

MOHLO BY VÁS DÁLE ZAJÍMAT